AM-dagen – allt du behöver veta om additiv tillverkning

AM-dagen är en heldagskonferens som arrangerats av 3dp.se sedan 2013 för dig som jobbar med industriell additiv tillverkning. En dag som samlar svenska och utländska experter inom AM. Lyssna på inspirerande talare, spana in den senaste tekniken och nätverka med kollegor i branschen. Det här är en dag som du inte vill missa, vi ses på Kistamässan i Stockholm den 7 december!

 

Vänta inte, köp din biljett nu!

Early bird-pris: 2 790 kronor, exklusive moms.

Gäller till och med den 31 oktober. Ordinarie: 3 990 kronor, exklusive moms.

Studentpris: 750 kronor, exklusive moms.

Nätverka

AM-dagen är en perfekt plats för dig att nätverka på och träffa dina branschkollegor

Material

Uppdatera dig själv tillsammans med våra experter om det senaste inom material

Seminarier

Kompetensboosta dig själv med den senaste tekniken, spännande case, forskningstudier och framtidens 3d-printing

Möt våra experter: Årets talare på AM-dagen

_

Olaf Diegel, professor at The University of Auckland, New Zealand (in English).

Ämne: Design for AM to gain maximum benefit.

Many industries approach additive manufacturing (AM) as a drop-in replacement for conventional manufacturing technologies. For over thirty years, AM has been extensively used as a rapid prototyping technology. When using the technologies for manufacturing, AM does not remove all manufacturing restrictions. It, instead, replaces them with a different set of design considerations. If good design for AM practices are applied, it can become a tremendous catalyst for increased innovation. In this digital talk, Olaf Diegel attempts to impart some practical guidance on how to design parts that gain the maximum benefit from what AM can offer.

_

Sima Valizadeh, PhD, Sandbacka Science Park, Sandviken.

Ämne: Färdigheter och utbildningsfrågor inom utvecklingen av AM.

Sima Valizadeh är disputerad forskare inom materialfysik med mer än 30 år bakom sig inom ledande befattningar i tillverkningsindustrin – både i Sverige och internationellt. Nu är hon verksam på Sandbacka Science Park i Sandviken där hon arbetar med innovation och hjälper företag att driva sina affärsplaner. Hon har hållbar tillväxt, innovation och förnyelse som nyckelord, och är svensk ambassadör för den amerikanska organisationen Women in 3d-printing. På AM-dagen kommer hon att prata om färdigheter och utbildning för att specialisera arbetskraft för additiv tillverkning, men även konceptet ”AM on the road”.

_

Tobias v. Haslingen, ConcretePrint, Stockholm.

Ämne: 3d-print ett sätt att robotisera byggbranschen.

Tobias von Haslingen är en entreprenör och skapare av startup-företaget ConcretePrint som skriver ut betonghus med en storskalig 3d-skrivare. ConcretePrint har fått stipendium från Stockholms Byggförening, projektbidrag från Sbuf och Energimyndigheten. Det har utmynnat i Sveriges första 3d-uskrivna betonghus. Tobias är en flitigt anlitad talare som visionär och entreprenör med en bakgrund inom teknisk fysik på KTH. Han var tidigt ute och startade en reklambyrå på internet – everywhere media, har jobbat 25 år inom IT och har även bedrivit forskarstudier inom AI. I dag arbetar han med 3d-utskrifter inom byggnation. 

_

Itedale Namro Redwan, PhD, Chief Scientific Officer, Cellink, Göteborg.

Ämne: Möjligheterna med bioprinting i framtiden.

Sedan starten för fem år sedan har Cellink växt explosionsartat. Numera är bioprinting bara en del av företagets verksamhet, och nyligen bytte koncernen namn till Bico med en bredare inriktning på biokonvergens. Itedale Namro Redwan har doktorerat i läkemedelskemi/organisk kemi och hon leder dotterbolaget Cellinks forsknings- och applikationsteam med fokus att skapa applikationer och verktyg som kan leda till framsteg inom området. På AM-dagen kommer hon att prata om detta och om framtida möjligheter med teknologin, såväl som hur Cellink vill fortsätta sin utvecklingsresa.

_

Andreas Graichen, digitaliseringschef AM, Siemens Energy, Finspång.

Ämne: Kan 3d-printing i metall någonsin bli lika enkelt som pappersutskrifter?

Det kostar blod, svett och tårar att införa additiv tillverkning i en organisation. Sedan 2009 har Siemens Energy i Finspång arbetat med additiv tillverkning och det har varit långt ifrån en spikrak väg framåt. Om denna resa, som är kantad av både utmaningar och framgångar, kommer digitaliseringschefen Andreas Graichen berätta mer om. En resa vars slutstation är långtgående automatisering i alla led där det är ekonomiskt meningsfullt, både för verkstäderna och kontorenDet blir även en utblick mot framtida trender inom industrin och hur digitaliseringen kan stödja industriell additiv tillverkning.  

Mer information kommer 

_

Robert Kniola, grundare och vd, tillverkaren Wematter, Linköping.

Ämne: Plast inom additiv tillverkning – hållbart eller inte?

Hållbarhet kommer vara ett begrepp som blir allt viktigare inom additiv tillverkning. Det säger Robert Kniola vars presentation på AM-dagen kommer kretsa kring detta på olika sätt. Wematter tillverkar och hyr ut SLS-3d-skrivare med pulverbädd som använder polymerer. En fråga som företaget jobbar mycket med är hur användningen av plast kan bli hållbar, bland annat genom återanvänding av pulverWematter har som ledstjärna att man vill demokratisera 3d-printing med pulverbädd genom att erbjuda utrustning som är användarvänlig, med hög grad av automation och som såklart även är hållbar.  

_

Mer information kommer

Mer information kommer 

_

Mer information kommer

Mer information kommer 

_

Mer information kommer

Mer information kommer 

AM-dagens utställning

Vi tar en del av den additiva tillverkningsbranschen till Kistamässan. Våra utställare på plats visar upp maskiner, material och en mängd olika provutskrifter för besökarna att klämma och känna på. Med all sin kunskap finns de där för att svara på alla era frågor – kanske som rör just den bransch som du/ni verkar i. Nedan hittar du mer information om årets utställare.

Årets sponsorer/utställare

Se senaste nyheterna från Protech

lasertech

.

Se senaste nyheterna från Lasertech

 

Se senaste nyheterna från Normada

Några av våra kunder

AM-dagen arrangeras av 3dp.se
Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige